Tuesday, October 27, 2009

AGM HEALS 08/09


Annual General Meeting (AGM) 08/09

Malam tadi berlangsung Mesyuarat Agung Tahunan @ Mu`tamar Thanawi @ Annual General Meeting HEALS 08/09 bertempat di Auditorium Kulliyyah of Medicine (KOM). Sebelumnya, acara bermula di masjid dengan tazkirah dan majlis ifthor di lobi KOM.Kehadiran agak membanggkan terutamanya dikalangan sisters. Brothers?? macam biasala ek.

AGM memang sinonim dengan proses pertukaran kuasa dari tenure yang lama ke tenure yang baru. Yang berkuasa selama setahun akan turun menjadi ahli biasa dan yang baru akan memegang tampuk kuasa. Lumrah kejadian sememangnya begitu. Yang terus kekal hanyalah yang menciptakan dan mentadbir alam ini.Maha Suci Allah .. Subhanallah...

MAINBOARD VS EXCO


Aku punyai pengalaman dalam 2 posisi penting dalam Heals dengan tenure yang berbeza2; Headcomm Da`wah dan Tarbiyyah(07/08) dan Vice President 2 [Bro] (08/09). Dan kalaulah ditanya post mana yang lebih aku sukai, pasti aku akan jawab, jadi EXCO! Hairan? Ya, di situ aku rela dikerah untuk menjadi 2 peranan iaitu sebagai orang yang bagi arahan dan pada masa yang sama bergerak dan melaksanakan bersama2 dengan orang yang diarah. Di situ ada kepuasan..! Posisi yang melatih communication skill dengan admin , mainboard dan ahli terutamanya. Posisi yang selalu ke bilik Madam Narimah Deputy Dean Student Affairs semata-mata untuk mendapatkan approval program yang dirancang.huhu.. Posisi yang selalunya bila berhadapan dengan Madam, abis proposal programku diconteng(madam sangat particular tentang Grammar..hahaha), diarah tukar itu dan ini dan pernah juga direject begitu saja. Di situ ada kepuasan!! (puas ke atau tak puas hati??)Vice President 2 HEALS 08/09


Berbeza dengan jawatan dalam mainboard.Wallahua`lam, mungkin peranan sebagai orang yang mengarah dan memerhati biro tidak memberikan impak yang besar dalam diriku.Aku menjadi pasif dalam keadaan-keadaan tertentu. Sumbangan? Actions speak louder than words...Lebih menyedihkan lagi, banyak program kami yang tak dapat dilaksanakan pada sem lepas kerana budget yang sedikit dan ditunda ke sem ini juga tidak dapat dilaksanakan gara-gara H1N1.Semua program WAJIB ditunda! Maka apa yang dapat kami lakukan?? ~FaSobrun Jameel~ Sabar kan Indah...(^-~)


Penyerahan kuasa kepada VP2 yang baru
Bro Ramadhan
(Rayyan to Ramadhan: Pintu puasa kepada Bulan puasa.. :-))
Apa2 pun syukur, hamdalah kerana diberikan peluang untuk merasai 2 post yang berbeza, berpresidentkan dengan gaya dan cara masing2, bekerja sebagai teamwork dalam Heals dan segala pengalaman berharga yang dikutip yang mungkin orang lain tak dapat atau tidak sempat merasa peluang tersebut.Alhamdulillah.

HEALS 08/09

President: Mohd Irfan Roslee
Vice President 1: Noorsakini bt Salleh
Vice President 2: Mohd Rayyan bin Abdul Rahim

Secretary General: Azuwan Musa
Asst Secretary General: Marlina bt Mohd Zain

Treasurer: Nur Nadhirah bt Khairuddin
Asst Treasurer: Mohd Firdaus bin Nazr Shaharuddin

Da`wah and Tarbiyyah Bureau
Mohd Naim bin Abdul Rahim
Tasnim bt Lutfi

Special Task and Welfare Bureau
Mohammad Amir Hakim b Mat Jusoh
Noor Taufikiah bt Harun

Entrepreneurship Bureau
Muhammad Huzaifah b Ahmad
Sh. Nurhidayah bt Sy. Abu Bakar

Education and Information Bureau
Mohd Ramadhan b Abdul Hamid
Nur Aida Madiha bt Che Rahim

Sport and Recreation Bureau
Ahmad Huzaifah b Usoh@ Yusoff
Nur Syazriena bt Ghazali

HEALS 09/10

President: Abdul Rahman bin Al Azmi
Vice President 1: Izzati Sarah
Vice President 2: Mohd Ramadhan bin Abdul Hamid

Secretay General: Azuwan Musa
Asst. Secretary General: Fatimah Amirah

Treasurer: Lyana
Asst. Treasurer: Mohd Naim Abdul Rahim

Excos
Mohd Hafizi Mohd Nor
Lukmanul Hakim
Amir Hakim

Anis Nadia
Izzah Ismail

yang len tak kenal..huhu sori..


Lagi berita di sini dan sini


No comments:

Post a Comment